DE WERELD VAN JAZ

De voorstelling, scholenpakket, workshops en het prentenboek.

De voorstelling

Het prentenboek over Jaz wordt tot leven gebracht in “De wereld van Jaz” – een unieke muzikale, prikkelarme vertelvoorstelling. Speciaal ontwikkeld voor bijzondere doelgroepen, maar iedereen vanaf 3 jaar is welkom!

“Jaz woont in zijn eentje op een kleine planeet. Het is een leuk planeetje, maar er is niemand om mee te spelen. Er zijn meer leuke, bijzondere, aparte figuurtjes in deze voorstelling die ook alleen op hun planeetje leven. Eigenlijk zitten ze helemaal niet zo ver bij elkaar vandaan. Reis mee met Jaz om ze allemaal te ontmoeten.”

Per voorstelling is er een verteller en een speler. De kinderen worden uitgenodigd te komen zitten rondom de speelvloer. Het verhaal wordt verteld middels 7 kisten, waarbij elke kist staat voor een planeetje van een figuur uit het boek. Elk figuurtje heeft zijn eigen muziekje en eigen bewegingen.

Bij het eindlied (klik hier voor het filmpje) wordt er ‘gereisd’ met de ‘planeten’ en worden de kinderen uitgenodigd te participeren, waarbij er rekening gehouden wordt met de verschillende capaciteiten van de publieksgroep. Er kan worden geluisterd, gezongen, en meegedaan met de bewegingen. Na de voorstelling is er ruimte om de kisten en poppen te bekijken.

De voorstelling wordt aangepast aan de doelgroep.
Duur: 45 minuten.
Vloeroppervlak: minimaal 8 x 8 meter.

Prijs op aanvraag, afhankelijk van de wensen.
Voor boekingen: info@devertelfabriek.nl

Wij werken volgens de corona-richtlijnen en houden rekening met de richtlijnen die op de school gehanteerd worden. 
Sowieso nemen wij van tevoren contact op met de school om alle details af te stemmen.


Scholenpakket

• De voorstelling ‘De wereld van Jaz’
• Digitale theaterversie van het prentenboek ‘De planeet van Jaz’
• Het lied met songtekst
• De voorbereidingsles
• Het prentenboek ‘De planeet van Jaz’

Extra prentenboeken zijn voor voor € 13,30 te bestellen door te vermelden bij de boeking òf los te bestellen via bol.com.

Prijs op aanvraag, afhankelijk van de wensen.
Voor boekingen: info@devertelfabriek.nl


Aanvullende workshops

• Zangles – gebruik je stem, laat jezelf horen
• Verwerkingsles met gebaren

Prijzen op aanvraag


Het prentenboek De planeet van Jaz

Dit is het prentenboek waarop de voorstelling ‘De wereld van Jaz’ is gebaseerd.
Met het boekje kunnen kinderen de voorstelling steeds opnieuw beleven. Of zich juist van tevoren voorbereiden op de voorstelling.

Het boekje is prachtig vorm gegeven door Anjo Vrieling. Vol illustraties, een heldere duidelijke tekst en een stevige, harde kaft.

Klik hier om het boekje te bestellen!

Hardcover ISBN 9789082284003  


Reviews

“Een leuk boek met prachtige illustraties. Mijn dochter kreeg het voor haar vierde verjaardag en dat was een perfect moment voor dit verhaal. Ze ging voor het eerst naar school waar samen spelen weer een hele andere dimensie krijgt. Iedereen vindt andere dingen leuk om te doen en dat is goed, maar als je het samen doet is het nog veel leuker. Maar ook, doordat je met verschillende kinderen bij elkaar bent, kun je niet altijd doen wat je zelf wilt. Je moet samen oplossingen bedenken om het met zijn allen leuk te hebben. Door de manier waarop het boek geschreven is, kan mijn dochter zich er veel bij voorstellen. Een aanrader!”

“Een vrolijk prentenboek over Jaz die zich verveelt op z’n kleine planeetje en op zoek gaat naar vriendjes om mee te spelen. Mijn kinderen over het boek: Floortje (7): “grappig, die oogjes”, “kleine kinderen leren van vriendschap” en ”ik vind het jurkje van Kim grappig” en Guus (4) zegt: “ik vind het voetbalveld het leukste planeetje” en ”dat je op een weggetje kan met een autootje, dat vind ik leuk”. Ikzelf vind het er erg mooi en bijzonder uitzien en het verhaal leent zich goed om vaker te lezen en voor kinderen om zich te identificeren met 1 van de karakters. Een aanrader!”

“Heb het boek gekocht voor mijn zoontje Max en hij vond het prachtig. De tekst was makkelijk voor te lezen en hij vond de plaatjes geweldig.”