HELDEN

De (dans)voorstelling ‘Helden’ wordt gemaakt door Terence Patra en Wannes Zeegers.
Het verhaal voor de voorstelling is af. Helaas staan verdere acties zo goed als stil door de corona-crisis. We hadden nèt een paar mooie reacties op onze vraag naar spelers/dansers. Maar dit project zal moeten wachten tot er weer gerepeteerd mag worden.


De voorstelling is bedoeld voor kinderen in het bijzonder onderwijs en wordt gemaakt door mensen met en zonder een beperking.

De voorstelling gaat de kinderen hun kracht laten ontdekken. 

Kinderen in bijzondere doelgroepen hebben te maken met het idee dat ze enkel beperkingen hebben. Met de voorstelling willen we ze laten zien en laten ontdekken dat ze meer zijn dan dat. Dat ieder kind juist ook bijzondere, misschien wel verborgen, kracht(en) bezit. Tegelijk willen we laten zien dat een voorstelling gemaakt kan worden door mensen met en zonder een beperking. 

Niemand kan alles. Het is goed om te zien wat je wèl kan, en hoe je elkaar kunt helpen. Je hoeft geen superheld te zijn om iemand echt te kunnen helpen. Een echte held is dichterbij dan je denkt.  

In dit verhaal blijken de personages sterker te zijn dan ze lijken en zelf denken. 

De Vertelfabriek ontwikkelt het verhaal in samenwerking met mensen met ervaringen in de doelgroep. Hun ervaring en visie vinden we belangrijk en een inhoudelijke meerwaarde.