HELDEN

De (dans)voorstelling ‘Helden’ wordt gemaakt door Terence Patra en Wannes Zeegers.

Door corona is ons project helaas wel vertraagd en de planning is verschoven, maar inmiddels hebben we de voorbereidingen voor het project gelukkig weer kunnen opstarten. We zijn op dit moment een werkmethode aan het ontwikkelen met onze regisseur met ASS.

Natuurlijk werken we zoveel mogelijk volgens de corona richtlijnen. De regisseurs houden afstand tot elkaar en tot de spelers. De spelers hebben een contactberoep en houden zich aan de hygiëne-regels.


De voorstelling is bedoeld voor kinderen in het bijzonder onderwijs en wordt gemaakt door mensen met en zonder een beperking.

De voorstelling gaat de kinderen hun kracht laten ontdekken. 

Kinderen in bijzondere doelgroepen hebben te maken met het idee dat ze enkel beperkingen hebben. Met de voorstelling willen we ze laten zien en laten ontdekken dat ze meer zijn dan dat. Dat ieder kind juist ook bijzondere, misschien wel verborgen, kracht(en) bezit. Tegelijk willen we laten zien dat een voorstelling gemaakt kan worden door mensen met en zonder een beperking. 

Niemand kan alles. Het is goed om te zien wat je wèl kan, en hoe je elkaar kunt helpen. Je hoeft geen superheld te zijn om iemand echt te kunnen helpen. Een echte held is dichterbij dan je denkt.  

In dit verhaal blijken de personages sterker te zijn dan ze lijken en zelf denken. 

De Vertelfabriek ontwikkelt het verhaal in samenwerking met mensen met ervaringen in de doelgroep. Hun ervaring en visie vinden we belangrijk en een inhoudelijke meerwaarde.


De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: