VRIENDSCHAP

Vriendschap is een project van Het Reiscollectief, bestaande uit Eliza Harteveld, Tim Harteveld en Petra Revet.

Het Reiscollectief wil ouderen laten genieten van de vriendschappen die zij in hun leven gehad hebben, door samen herinneringen op te halen. Door deze herinneringen met behulp van de ouderen weer te geven in een tentoonstelling, is het makkelijker deze verhalen met anderen te delen. Het positieve gevoel dat vaak samenhangt met tal van herinneringen zal ook in het hier en nu weer tot positieve gevoelens leiden.

“Dat je alles voor mekaar over hebt en dat je bij elkaar wilt zijn, dat betekent vriendschap voor mij.”
mv. de Jong 

In ieder deelnemend zorgcomplex wordt een tentoonstelling in de vorm van een audiovisuele kunstinstallatie gemaakt. Daar kan op het gemak naar verhalen over vriendschap geluisterd worden. Hierin worden geluidsopnames van interviews verwerkt en foto’s en muziek gekozen door de ouderen. De deelnemers worden bij iedere stap betrokken en bepalen zelf welk verhaal ze willen vertellen. Het is immers hun verhaal dat we willen horen.

“We gingen op vakantie naar Benidorm, en daar was het heel warm en heel gezellig. En ik voelde me eigen niet lekker. Toen zei ze nou kom op Elletje dan gaan we daar even zitten. En toen ging ze een ijsje voor me halen.”
mv. de Jong

Kosten in overleg. 
Contact en info: hetreiscollectief@gmail.com