OVER ONS

Wie zijn die leuke mensen die in onze fabriek werken?


Onze drijfveren

Missie

De eerste voorstelling die de Vertelfabriek maakte was voor Amélie. Amélie is een meisje met een bijzondere ontwikkeling. Daardoor kregen wij te maken met de volgende vragen. Hoe zou de voorstelling er voor haar uit moeten zien? Wat heeft Amélie nodig om te kunnen genieten van een voorstelling? Wat heeft zij nodig om een theaterbeleving optimaal tot zich te kunnen nemen? Deze vragen werden het uitgangspunt voor onze missie en visie. Inclusiviteit zit daarmee in het dna van de Vertelfabriek. 

Onze toekomstdroom is een inclusief productiehuis: waar allerlei soorten mensen zich kunnen ontwikkelen op theatergebied, ongeacht hun achtergrond, geaardheid of beperking op welk gebied dan ook – met betrokkenheid naar het hele product.


Onze mensen

Het team

Anjo Vrieling – art director, illustratief vormgever, kunstenaar en maker van het prentenboek De planeet van Jaz: “Ik vind het geweldig dat Jaz letterlijk uit het boek komt en de wereld in trekt!”

Petra Revet – artistiek leider, theatermaker, docent expressie en communicatie, oprichter van de Theaterwerkplaats DOOR: “De wereld van Jaz ligt me na aan het hart. Ik hoop er heel veel kinderen mee te bereiken en ze een goed gevoel te geven.”


Regisseur en schrijver Helden:

Terence Patra wil voorbij de sprookjeswereld. Wat zou je in het echte leven willen kunnen? Wie of wat heb je daarvoor nodig?


De spelers:

Xiomara Klein, actrice, zangeres, ervaringsdeskundige: “Jaz is gemaakt voor Amélie, mijn dochter. En ze heeft ervan genoten!”

Marlijn van Dijk, actrice: “Theater is iets magisch voor kinderen. Het is zoiets moois dat je kinderen heel even uit hun dagelijks leven kan halen en ze mee kan nemen in een verhaal. Hun fantasie komt tot leven, en hun dromen worden even werkelijkheid! Heerlijk om daar deel uit van te maken.”

Wannes Zeegers, theatermaker, acteur: “Ik ben als theatermaker en speler altijd op zoek naar een uitdaging, vandaar dat deze voorstelling me ook erg aansprak. Theater is voor iedereen en kan voor iedereen een mooie, inspirerende en vooral ook leuke ervaring zijn. Door ons te focussen op speciale doelgroepen kunnen wij ook voor aansluiting zorgen bij kinderen die om welke reden dan ook minder snel naar het theater gaan of kunnen. Ik werk met heel veel plezier mee aan deze voorstelling vol fantasie, beweging, zang en muziek.”

 Lili Kok, danseres, actrice: “Het onderwerp Helden, maar dan in een andere vorm, bedacht door Terence, trok me enorm aan. Het feit dat je een held kunt zijn voor iemand terwijl je ook gewoon nog om hulp kan vragen. Dat het je zelfs misschien nog meer een held maakt als je om hulp durft te vragen en daardoor iets nog beter kan gaan, vind ik een mooi gegeven.”

Leanne Maas, actrice, danseres: “


PR team:

Derek Duimel, videobewerking: “Bij de Vertelfabriek maak ik de vertaalslag van het verhaal tot video. Voor de voorstelling Helden houd ik mij bezig met het maken van media content, de verslaglegging van het proces en het filmen van de digitale lessen.”

André Durand, Bachelors en Masters in kunst en cultuur:
“Als theater niet onze werkelijke mondiale samenleving weerspiegelt, in alle kleuren, capaciteiten, geslachten, leeftijden, levensstijlen, religies en nationaliteiten, dan weerspiegelt het helemaal niet de samenleving.” – Stephanie Barton-Farcas.


Adviseurs:

Eliza Harteveld, psycholoog: “Iedereen heeft een verhaal te vertellen, zolang er maar iemand is die luistert.”

Senna Bouteba, Blooming Projects

Merin de Does, Effect Marketing


Bestuur

Voorzitter: Ellen Revet
Penningmeester: Henk de Boer
Secretaris: Hans Vrieling
Algemeen bestuurslid: Masja Ottenheim


Sponsors

Wij zijn heel blij met de steun van de volgende organisaties: