OVER ONS

Wie zijn die leuke mensen die in onze fabriek werken?


Onze drijfveren

Missie

De eerste voorstelling die de Vertelfabriek maakte was voor Amélie. Amélie is een meisje met een bijzondere ontwikkeling. Daardoor kregen wij te maken met de volgende vragen. Hoe zou de voorstelling er voor haar uit moeten zien? Wat heeft Amélie nodig om te kunnen genieten van een voorstelling? Wat heeft zij nodig om een theaterbeleving optimaal tot zich te kunnen nemen? Deze vragen werden het uitgangspunt voor onze missie en visie. Inclusiviteit zit daarmee in het dna van de Vertelfabriek. 

Onze toekomstdroom is een inclusief productiehuis: waar allerlei soorten mensen zich kunnen ontwikkelen op theatergebied, ongeacht hun achtergrond, geaardheid of beperking op welk gebied dan ook – met betrokkenheid naar het hele product.


Onze mensen

Bestuur

Voorzitter: Ellen Revet
Secretaris en penningmeester: Hans Vrieling
Algemeen bestuurslid: Masja Ottenheim


Het team

Anjo Vrieling – art director, illustratief vormgever, kunstenaar en maker van het prentenboek De planeet van Jaz: “Ik vind het geweldig dat Jaz letterlijk uit het boek komt en de wereld in trekt!”

Petra Revet – artistitiek leider, theatermaker, docent expressie en communicatie, oprichter van de Theaterwerkplaats DOOR: “De wereld van Jaz ligt me na aan het hart. Ik hoop er heel veel kinderen mee te bereiken en ze een goed gevoel te geven.”

Xiomara Klein – assistent artistiek leider, actrice, zangeres, ervaringsdeskundige: “Jaz is gemaakt voor Amélie, mijn dochter. En ze heeft ervan genoten!”


Alexander Heester – adviseur fondsenwerving

Margriet Aalberts – communicatie advies, Zinsels 


Regisseur en schrijver Helden:

Terence Patra wil voorbij de sprookjeswereld. Wat zou je in het echte leven willen kunnen? Wie of wat heb je daarvoor nodig?


Het Reiscollectief:

Eliza Harteveld, psycholoog, dromer: “Iedereen heeft een verhaal te vertellen, zolang er maar iemand is die luistert.”

Tim Harteveld, programmeur, acteur: “Het mooie van dit project vind ik dat we oude en nieuwe technieken kunnen combineren om een verhaal te vertellen dat iedereen aanspreekt.”


De spelers:

Marlijn van Dijk, actrice: “Theater is iets magisch voor kinderen. Het is zoiets moois dat je kinderen heel even uit hun dagelijks leven kan halen en ze mee kan nemen in een verhaal. Hun fantasie komt tot leven, en hun dromen worden even werkelijkheid! Heerlijk om daar deel uit van te maken.”

Wannes Zeegers, theatermaker, acteur: “Ik ben als theatermaker en speler altijd op zoek naar een uitdaging, vandaar dat deze voorstelling me ook erg aansprak. Theater is voor iedereen en kan voor iedereen een mooie, inspirerende en vooral ook leuke ervaring zijn. Door ons te focussen op speciale doelgroepen kunnen wij ook voor aansluiting zorgen bij kinderen die om welke reden dan ook minder snel naar het theater gaan of kunnen. Ik werk met heel veel plezier mee aan deze voorstelling vol fantasie, beweging, zang en muziek.”

 

 

 

 

Lili Kok, danseres, actrice: “Het onderwerp Helden, maar dan in een andere vorm, bedacht door Terence trok me enorm aan. Het feit dat je een held kunt zijn voor iemand terwijl je ook gewoon nog om hulp kan vragen. Dat het je zelfs misschien nog meer een held maakt als je om hulp durft te vragen en daardoor iets nog beter kan gaan, vind ik een mooi gegeven.”

Chris Hillen, actrice: “Ik speel mee in de voorstelling, omdat ik het leuk en uitdagend vind om door middel van fysiek spel een verhaal te vertellen. Het vormgeven van de verschillende personages uit De wereld van Jaz vind ik vooral boeiend omdat iedereen zich wel in tenminste één van deze personages kan herkennen, hoe oud je ook bent.”

Xiomara Klein, assistent artistiek leider, actrice, zangeres, ervaringsdeskundige: “Jaz is gemaakt voor Amélie, mijn dochter. En ze heeft ervan genoten!”


Vacatures

Omdat we flink aan het groeien zijn, zoeken we:
• iemand die ons team kan versterken
• een penningmeester

Klik hier voor meer informatie over jouw profiel!