OVER ONS

Wie zijn die leuke mensen die in onze fabriek werken?


Onze drijfveren

Missie

De eerste voorstelling die de Vertelfabriek maakte was voor Amélie. Amélie is een meisje met een bijzondere ontwikkeling. Daardoor kregen wij te maken met de volgende vragen. Hoe zou de voorstelling er voor haar uit moeten zien? Wat heeft Amélie nodig om te kunnen genieten van een voorstelling? Wat heeft zij nodig om een theaterbeleving optimaal tot zich te kunnen nemen? Deze vragen werden het uitgangspunt voor onze missie en visie. Inclusiviteit zit daarmee in het dna van de Vertelfabriek. 

Onze toekomstdroom is een inclusief productiehuis: waar allerlei soorten mensen zich kunnen ontwikkelen op theatergebied, ongeacht hun achtergrond, geaardheid of beperking op welk gebied dan ook – met betrokkenheid naar het hele product.


Onze mensen

Dagelijkse leiding

Petra Revet – artistiek leider, theatermaker, docent expressie en communicatie en oprichter van de Theaterwerkplaats DOOR: “Na jaren ervaring als speler, regisseur en docent heb ik een intuïtieve werkwijze ontwikkeld. Binnen de Vertelfabriek zorg ik ervoor dat de artistieke kwaliteit gewaarborgd is.”
Contact: petra@devertelfabriek.nl

Henny Marée-Eshuis – zakelijk leider. Hiernaast musicus, adviseur en conceptontwikkelaar multi disciplinaire kunst- en cultuur projecten. Ik ga de bevlogen makers van De Vertelfabriek ondersteunen in hun missie door de zakelijke doelstellingen mede vast te stellen en te realiseren.
Contact: henny@devertelfabriek.nl


Organisatie:

Rebecca Boer – productiemanager bij de Vertelfabriek. Daarnaast eventmanager, stagemanager en personeelscoördinator: “Organiseren is mijn passie, daarom houd ik mij binnen de Vertelfabriek bezig met productionele werkzaamheden ten behoeve van de voorstellingen.”
Contact: rebecca@devertelfabriek.nl


Art director

Anjo Vrieling – mede-oprichter, nu verantwoordelijk voor alle vormgeving rond de Vertelfabriek. Daarnaast illustratief kunstenaar, maker van het prentenboek De planeet van Jaz en inmiddels, dankzij haar werk bij de Vertelfabriek, ook decorontwerper èn striptekenaar van het allereerste prikkelarme stripboek Zelfhulpboek voor Helden.
Contact: anjo@devertelfabriek.nl


Regisseur en schrijver Helden:

Terence Patra wil voorbij de sprookjeswereld. Wat zou je in het echte leven willen kunnen? Wie of wat heb je daarvoor nodig?


De spelers:

Xiomara Klein, actrice, zangeres, ervaringsdeskundige: “Jaz is gemaakt voor Amélie, mijn dochter. En ze heeft ervan genoten!”

Wannes Zeegers, theatermaker, acteur: “Ik ben als theatermaker en speler altijd op zoek naar een uitdaging, vandaar dat deze voorstelling me ook erg aansprak. Theater is voor iedereen en kan voor iedereen een mooie, inspirerende en vooral ook leuke ervaring zijn. Door ons te focussen op speciale doelgroepen kunnen wij ook voor aansluiting zorgen bij kinderen die om welke reden dan ook minder snel naar het theater gaan of kunnen. Ik werk met heel veel plezier mee aan deze voorstelling vol fantasie, beweging, zang en muziek.”

 Lili Kok, danseres, actrice: “Het onderwerp Helden, maar dan in een andere vorm, bedacht door Terence, trok me enorm aan. Het feit dat je een held kunt zijn voor iemand terwijl je ook gewoon nog om hulp kan vragen. Dat het je zelfs misschien nog meer een held maakt als je om hulp durft te vragen en daardoor iets nog beter kan gaan, vind ik een mooi gegeven.”

Leanne Maas, actrice, danseres


Derek Duimel, videobewerking: “Bij de Vertelfabriek maak ik de vertaalslag van het verhaal tot video. Voor de voorstelling Helden houd ik mij bezig met het maken van media content, de verslaglegging van het proces en het filmen van de digitale lessen.”


Adviseurs:

Eliza Harteveld, psycholoog: “Iedereen heeft een verhaal te vertellen, zolang er maar iemand is die luistert.”

Senna Bouteba, Blooming Projects


Bestuur

Voorzitter: Ruth Veldhuijzen van Zanten
Secretaris: Angelique Nelen
Penningmeester: Henk de Boer
Algemeen bestuurslid: Hans Vrieling
Algemeen bestuurslid: Masja Ottenheim


Sponsors

Wij zijn heel blij met de steun van de volgende organisaties: