Speciaal theater voor prikkelgevoelige kinderen

Voor veel kinderen is het reguliere theater vaak te heftig, te snel en bevat te veel prikkels. Daardoor valt een grote groep kinderen buiten de boot. 


Ouders van kinderen met een beperking gaan niet makkelijk naar een theater, omdat - in de woorden van een ouder - “wij de enige zijn en door iedereen bekeken worden, maar wij willen ook kunnen opgaan in een groep en onze kinderen samen met iedereen laten genieten van theater.” 


Wat hebben deze kinderen nodig om te kunnen genieten van een voorstelling? Wat hebben zij nodig om een theaterbeleving optimaal tot zich te kunnen nemen?

“Ik ga met mijn dochter vaak naar kindervoorstellingen, maar de Vertelfabriek is echt een wereld van verschil, zo anders. Je voelt je als een gelijke, omdat je met meerdere kinderen met een beperking en hun ouders bent. Het voelt als een warm bad.”
Ouder over De wereld van Jaz

De Vertelfabriek maakt speciale, prikkelarme voorstellingen die op locatie gespeeld worden. 

De gebeurtenissen in onze voorstellingen vinden in een prettig ritme plaats, zodat het gevolgd kan worden en binnen kan komen. Tijdens de voorstelling is er genoeg ruimte om de gebeurtenissen te ontvangen en verwerken. Ritme, rust, structuur en toegankelijkheid zijn daarbij sleutelwoorden. Wij kunnen ons voorstellen dat ons verhaal een nieuw gezichtspunt geeft. We komen hierover dan ook heel graag in gesprek. Het zou geweldig zijn wanneer er in jullie programmering ruimte is voor deze speciale doelgroep!

Onze prikkelarme voorstellingen:

3 tot 6 jaar
5 tot 8 jaar