DE WERELD VAN JAZ

een verhaal over vriendschap

De wereld van Jaz is een unieke muzikale vertelvoorstelling voor kinderen in de ontwikkelingsleeftijd van 3 tot 6 jaar. Met als thema: Kijk om je heen, sta open voor anderen, dan zie je dat je niet alleen bent.

De Wereld van Jaz is oorspronkelijk als prentenboek (De planeet van Jaz) vormgegeven door Anjo Vrieling. Samen met Petra Revet kwam het verhaal verder tot leven, in de vorm van prikkelarm speciaal theater.

In eerste instantie maakten wij, Petra en Anjo, de voorstelling voor Amélie. Amélie is een meisje met een beperking. Daardoor kregen we te maken met de volgende vragen:
• Hoe zou de voorstelling er voor Amélie uit moeten zien?
• Wat heeft zij nodig om te kunnen genieten van een voorstelling?
• Wat heeft Amélie nodig om een theaterbeleving optimaal tot zich te kunnen nemen?
Deze vragen werden het uitgangspunt voor onze missie en visie.

De voorstelling was een groot succes. Niet alleen voor Amélie, maar ook voor andere kinderen met een beperking. Inmiddels is het verhaal al meerdere keren gespeeld.


“Jaz woont in zijn eentje op een kleine planeet. Het is een leuk planeetje, maar er is niemand om mee te spelen. Er zijn meer leuke, bijzondere, aparte figuurtjes in deze voorstelling die ook alleen op hun planeetje leven. Eigenlijk zitten ze helemaal niet zo ver bij elkaar vandaan. Reis mee met Jaz om ze allemaal te ontmoeten.”

De gebeurtenissen in de voorstelling vinden in een prettig ritme plaats, zodat het gevolgd kan worden en binnen kan komen. Tijdens de voorstelling is er genoeg ruimte om de gebeurtenissen te ontvangen en verwerken. Het publiek kan daarna met nieuwe energie het vervolg beleven. Ritme, rust, structuur en toegankelijkheid zijn daarbij sleutelwoorden.

“IBS Ikra heeft genoten van de voorstelling ‘De wereld van Jaz’.
Het verhaal sluit goed aan bij de belevingswereld van de kleuters en door de interactieve opdrachten voelde elk kind zich gehoord. Een perfecte aanvulling voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en natuurlijk een genot voor de ogen! 

Wat wij meenemen als we de voorstelling naar jullie toe brengen:

•  Per voorstelling is er een verteller en een speler; 
•  Er is 1 technicus aanwezig;
•  Er is een achtergronddoek waar de kinderen bij binnenkomst een ster op mogen plakken;
•  De kinderen worden uitgenodigd te komen zitten rondom de speelvloer; 
•  Het verhaal wordt verteld middels 7 kisten op wieltjes, waarbij elke kist staat voor een planeetje van een figuur uit het boek; 
•  Elk figuurtje heeft zijn eigen muziekje en eigen bewegingen;
•  Bij het eindlied (klik hier voor het filmpje) wordt er ‘gereisd’ met de ‘planeten’ en worden de kinderen uitgenodigd te participeren, waarbij er rekening gehouden wordt met de verschillende capaciteiten van de publieksgroep; 
•  Er kan worden geluisterd, gezongen, en meegedaan met de bewegingen; 
•  Na de voorstelling is er ruimte om de kisten en poppen te bekijken.


De voorstelling wordt gespeeld op locatie. We brengen de voorstelling naar je toe!

Duur: 45 minuten
Leerlingenaantal: vanaf 6 kinderen
Opbouwtijd/ afbouwtijd: 1,5 uur + 1,5 uur
Vloeroppervlak: minimaal 8 x 8 meter

Wat is nodig op de locatie:

Wij gaan er vanuit dat bij aankomst de ruimte van de voorstelling is leeggemaakt. Wij bepalen in overleg het speelvlak, waarna u verantwoordelijk bent voor de publieksopstelling. 

We nemen van tevoren contact op met de school over de samenstelling van de publieksgroep. Want we horen graag wat de kinderen wel en niet aankunnen qua prikkelgevoeligheid, zodat we de voorstelling daarop kunnen afstemmen! 

Of bel: 06 14588525


Scholenpakket

• De voorstelling ‘De wereld van Jaz’
• Digitale theaterversie van het prentenboek ‘De planeet van Jaz’
• Het lied met songtekst
• De voorbereidingsles
• Het prentenboek ‘De planeet van Jaz’


Prijslijst

Basisprijs voor 1 voorstelling: € 880,-
Voor 2 dezelfde voorstellingen (zelfde locatie, zelfde dag): € 1295,-
Basisprijs voor 2 verschillende voorstellingen (zelfde locatie, zelfde dag): € 1395,-
Inclusief het prentenboek ‘De planeet van Jaz’

Prijzen zijn ex 9% BTW en inclusief reiskosten van 2 spelers x maximaal 150 km retour.
N.B. Extra reisafstand (bij langere afstanden dan 50 km retour) wordt extra in rekening gebracht.

Extra prentenboeken zijn voor voor € 13,25 te bestellen door te vermelden bij de boeking òf los te bestellen via deze pagina.

Of bel: 06 14588525


Het prentenboek De planeet van Jaz

Dit is het prentenboek waarop de voorstelling ‘De wereld van Jaz’ is gebaseerd.
Met het boekje kunnen kinderen de voorstelling steeds opnieuw beleven. Of zich juist van tevoren voorbereiden op de voorstelling.

Het boekje is prachtig vorm gegeven door Anjo Vrieling. Vol illustraties, een heldere duidelijke tekst en een stevige, harde kaft.

Voor € 13,25 te bestellen via deze pagina.

Hardcover ISBN 9789082284003  


Reviews

“Een leuk boek met prachtige illustraties. Mijn dochter kreeg het voor haar vierde verjaardag en dat was een perfect moment voor dit verhaal. Ze ging voor het eerst naar school waar samen spelen weer een hele andere dimensie krijgt. Iedereen vindt andere dingen leuk om te doen en dat is goed, maar als je het samen doet is het nog veel leuker. Maar ook, doordat je met verschillende kinderen bij elkaar bent, kun je niet altijd doen wat je zelf wilt. Je moet samen oplossingen bedenken om het met zijn allen leuk te hebben. Door de manier waarop het boek geschreven is, kan mijn dochter zich er veel bij voorstellen. Een aanrader!”

“Een vrolijk prentenboek over Jaz die zich verveelt op z’n kleine planeetje en op zoek gaat naar vriendjes om mee te spelen. Mijn kinderen over het boek: Floortje (7): “grappig, die oogjes”, “kleine kinderen leren van vriendschap” en ”ik vind het jurkje van Kim grappig” en Guus (4) zegt: “ik vind het voetbalveld het leukste planeetje” en ”dat je op een weggetje kan met een autootje, dat vind ik leuk”. Ikzelf vind het er erg mooi en bijzonder uitzien en het verhaal leent zich goed om vaker te lezen en voor kinderen om zich te identificeren met 1 van de karakters. Een aanrader!”

“Heb het boek gekocht voor mijn zoontje Max en hij vond het prachtig. De tekst was makkelijk voor te lezen en hij vond de plaatjes geweldig.”